Goedkoopste Autoverzekering

Veel mensen zijn net als jij op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Via internet wordt dan ook veel gezocht en uiteindelijk ook online afgesloten.

Hoeveel premie je per maand betaald hangt natuurlijk af van het soort verzekering dat je kiest. Kies je voor een WA, WA+beperkt casco of WA+ volledig casco (= all risk autoverzekering).

De eerste stap op weg naar jouw goedkoopste autoverzekering is dus de keuze van het soort verzekering.

Ten tweede moet je kijken naar de premie van je autoverzekering. De premie van je autoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. De premie heeft een positieve correlatie met de dekking. Hoe meer dekking hoe meer premie je betaald. Verzekeraars kijken bij de bepaling van de premie ook naar leeftijd, woonplaats, schadevrije jaren, het type auto en het aantal kilometers dat per jaar wordt afgelegd.

TIP: Als de premie tussentijds wordt verhoogd dan heb je het recht op een toelichting van je verzekeraar!

Ten derde kijk je naar de voorwaarden van je autoverzekering. Ben je all risk verzekerd voor je auto en je rijdt je auto total loss dan hangt het van de verzekeraar af hoeveel je uitgekeerd krijgt. Verzekeraars kunnen de dagwaarde, nieuwwaarde of aanschafwaarde uitkeren. Let daar dus goed op!

TIP: let op de veiligheidsklasse waarin je auto is ingedeeld. Bij diefstal van je auto kun je bij een verkeerde indeling in veiligheidsklasse helemaal NIETS uitgekeerd krijgen! Je hebt immers te weinig premie betaald…

Ten vierde speelt de leeftijd een rol. Een jonge bestuurder zal vaak te maken hebben met een hogere premie dan een oudere bestuurder met meer ervaring.

[adToAppearHere]

Aanvullende verzekeringen

De premie van de autoverzekering hangt onder andere af van de eventueel aanvullende verzekeringen. Het is mogelijk een inzittendenverzekering, rechtsbijstandverzekering, pechhulpdekking of No-Claimbeschermer af te sluiten.

Inzittendenverzekering

Dit is geen verplichte verzekering maar hiermee verzeker je vooral jezelf maar ook de inzittenden tegen de financiële gevolgen van een ongeluk. Denk aan schade of zelfs invaliditeit.

Rechtsbijstandverzekering

Dit is een uitkomst wanneer bij een ongeval de schuldige blijft ontkennen. Ook helpt deze verzekering bij het verhalen van kosten zoals letselschade.

Pechhulpdekking

Niet alleen de ANWB maar ook verzekeraars bieden pechhulp aan. Als je lid bent van de ANWB wil je niet ook nog eens (automatisch) betalen voor pechhulp!

No-claimbeschermer

Je kan bij een claim gebruik maken van de no-claimbeschermer indien je die hebt. Je bent dan verzekerd tegen een premieverhoging door je verzekeraar.

Besparen op je autoverzekering?

Let op onderstaande punten als je wilt besparen op je autoverzekering!

1.       Bij vooruitbetalen van de premie kun je een korting van een paar procent verwachten.

2.       De voorwaarden van je verzekering worden (bijna) elk jaar aangepast. Let daarop als je eigen situatie verandert. Stel dat je een nieuwe auto hebt gekocht of bent verhuisd. Vergelijk dan opnieuw je autoverzekering. Met name wijziging van dekking kan veel invloed hebben!

3.       Rijd netjes en ontvang een premiekorting!

4.       Een tweede (of meer) verzekering levert extra korting op!

Wij raden je aan om bij de door een van ons geselecteerde verzekeraars te kijken. Deze bieden nu aantrekkelijke tarieven. Hoewel deze website voornamelijk over all risk autoverzekering gaat, kun je ook kiezen voor een “standaard” verzekering bij een van de door ons geselecteerde verzekeraars!

Klik HIER om naar de pagina te gaan.

Tags:
Previous Post

Autoverzekering berekenen België

Next Post

All Risk Autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *